گالری

گالری

14 دی 1403

01:29

mag.qpket logo
Search
Generic filters
Search
Generic filters
دسته بندی مطالب
پست های اخیر
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
ریپیتر اعلام حریق

پنل تکرار کننده (ریپیتر) چیست و چه کاربردی دارد؟

اشتراک گذاری

فهرست مطالب

در حوزه سیستم‌ اعلام حریق، اطمینان از واکنش سریع و موثر به شرایط اضطراری بسیار مهم است. پنل های تکرار کننده یا ریپیتر اعلام حریق یکی اجزای حیاتی این سیستم هستند که قابلیت‌های نظارت و کنترل در زمان واقعی را ارائه می‌کنند که آگاهی موقعیتی را افزایش می‌دهد و تصمیم‌گیری سریع را تسهیل می‌کند. این دستگاه‌ها مانند یک کنترل پنل از راه دور اعلام حریق عمل می‌کنند و نمایش‌های اضافی از اطلاعات حیاتی را ارائه می‌دهند و اپراتورها را قادر می‌سازند تا سیستم‌های تشخیص و اطفا حریق را از چندین مکان در یک مرکز نظارت کنند.

یک سیستم اعلام حریق شامل اجزای مختلفی مثل کنترل پنل اعلام حریق، دتکتورها، آژیرها و شستی های اعلام حریق است.  پنل تکرار کننده (ریپیتر) یکی از اجزای سیستم اعلام حریق است که دارای ویژگی های فنی خاص خود است. و در نصب و راه اندازی آن باید ملاحظاتی را در نظر گرفت. در این مقاله از وبلاگ سامانه تخصصی کیوپیکت به بررسی پنل تکرار کننده (ریپیتر)، کاربردها، انواع، مزایا و نکات مهم در نصب و راه اندازی آن می پردازیم.

پنل تکرار کننده (ریپیتر) چیست؟

این نوع پنل در گروه تجهیزات اعلان‌ دهنده قرار می گیرد. پنل تکرار کننده باید در محلی مجزا و به دور از کنترل پنل سیستم اعلام حریق نصب و راه اندازی شود. با استفاده از پنل ریپیتر این امکان وجود خواهد داشت تا از راه دور کنترل پنل سیستم اعلام حریق، ریست یا صدای هشداردهنده‌ ها قطع شود و هشدار تخلیه ساختمان صادر شود.

پنل تکرارکننده (ریپیتر) یکی از اجزای سیستم اعلام حریق است که دارای ویژگی های فنی خاص خود است.
پنل تکرارکننده (ریپیتر) یکی از اجزای سیستم اعلام حریق است که دارای ویژگی های فنی خاص خود است.

 عموما ورودی ساختمان، همان محلی خواهد بود که آتش‌ نشانان نیز در زمان بروز حریق از آن قسمت وارد ساختمان می‎ شوند. به همین دلیل، ورودی به عنوان محل مناسبی برای نصب کنترل پنل اعلام حریق در نظر گرفته می‎ شود. در این صورت یکی از فضاهای امن‎ تر ساختمان را نیز می ‎توان برای نصب پنل تکرار کننده انتخاب کرد. پنل ریپیتر بر حسب نوع و برند تولیدی انواع مختلفی دارد و ممکن است به صورت چراغ هشدار، صفحه‌ کلید و حتی نمایشگر LCD قابل تهیه و استفاده باشد.

پنل تکرار کننده (ریپیتر) چه انواعی دارد؟

به طور کلی پنل تکرارکننده (ریپیتر) در سه دسته اصلی طبقه‌ بندی می‎ شود:

پنل تکرار کننده فعال (Active):

این نوع پنل تکرار کننده به تمام اطلاعات موجود در کنترل پنل سیستم اعلام حریق دسترسی دارد. علاوه بر این، بر روی این تکرار کننده، قابلیت قطع صدا یا ریست کنترل پنل نیز پیش‌بینی گردیده است.

پنل تکرار کننده غیر فعال (Passive):

این نوع کنترل پنل نیز به تمام یا بخشی از اطلاعات موجود بر روی کنترل پنل دسترسی دارد. اما مدیریتی بر روی کنترل پنل دستگاه و امکان قطع صدا یا ریست کنترل پنل برای این نوع تکرار کننده‌ ها تعریف نشده است.  

پنل تکرار کننده مقلد (Mimic):

این دسته از تکرار کننده‌ ها بر خلاف نامشان، الزاما شامل تجهیزات الکترونیکی نمی‌ شوند. و نقشه‎ ها و طرح هایی هستند که محل قرارگیری دتکتورهای سیستم اعلام حریق و زون ها یا ناحیه ها را مشخص می کنند. پنل ریپیتر مقلد، بیش‎تر برای استفاده آتش نشانان و نیروهای امدادی در زمان بروز حریق کاربرد خواهد داشت.

 

ضرورت پنل ریپیتر

در رابطه با پنل تکرار کننده (ریپیتر) باید به این نکته نیز توجه داشت که تکرار کننده الزاما جزو تجهیزات ضروری در سیستم‌ های اعلام حریق قرار نمی‎ گیرد. و الزام به کارگیری آن تا حد زیادی به نحوه و شرایط نصب کنترل پنل سیستم باز می گردد. بنابراین در شرایطی که کنترل پنل سیستم اعلام حریق در محلی ایمن و به دور از گزند حریق نصب گردیده باشد. و در مدار نصب آن از کابل ضد حریق مناسب استفاده شده باشد، دیگر نیازی به نصب پنل تکرار کننده نیست، در غیر این صورت نیازمند نصب پنل ریپیتر نیز خواهیم بود.

الزام به کارگیری پنل تکرارکننده تا حد زیادی به نحوه و شرایط نصب کنترل پنل سیستم باز می گردد.
الزام به کارگیری پنل تکرارکننده تا حد زیادی به نحوه و شرایط نصب کنترل پنل سیستم باز می گردد.

مزایای استفاده از پنل تکرار کننده (ریپیتر) چیست؟

در صورتی که به هر دلیل امکان نصب کنترل پنل اعلام حریق در محلی ایمن وجود نداشته باشد و یا اینکه دسترسی به کنترل پنل در مواقع ضروری دشوار باشد، نصب پنل تکرار کننده این اطمینان خاطر را ایجاد می کند که در صورت بروز حریق امکان مدیریت کنترل پنل سیستم اعلام حریق از محلی مناسب و در دسترس وجود خواهد داشت.

نصب کنترل پنل سیستم در ورودی ساختمان و در محلی که در دسترس قرار داشته باشد. اگر چه این مزیت را دارد که در هنگام بروز حریق نیروهای امدادی در سریع‌ترین زمان ممکن به آن دسترسی خواهند داشت. اما مشکل اینجاست که نصب این تجهیزات در محل ورودی ساختمان، آن‎ها را در معرض خطر لطمه و آسیب قرار می دهد. به همین دلیل نیز نصب یک پنل ریپیتر در این شرایط احتمال از کار افتادگی سیستم در صورت آسیب دیدگی کنترل پنل را از میان می ‎برد.

در ساختمان‌ هایی که به دلیل بحث امنیت، فضاهایی مجزا در ساختمان برای اقامت نیروهای حفاظت لحاظ گردیده است. استفاده از پنل تکرارکننده، باعث خواهد شد تا در زمان بروز حریق امکان اطلاع‌ رسانی به تمامی ساکنان ساختمان وجود داشته باشد.

در صورتی که ساختمان محل نصب سیستم اعلام حریق چندین ورودی مشترک داشته باشد. ضرورت دارد تا از طریق نصب پنل ریپیتر در سایر ورودی‌ ها، امکان دسترسی به کنترل پنل از کلیه‎ ی ورودی‌ ها فراهم شود.

استفاده از پنل ریپیتر چه تأثیری در نحوه ی نصب سیستم اعلام حریق می‌ گذارد؟

برای نصب پنل تکرار کننده باید با دقت، محل نصب سیستم اعلام حریق بررسی و ارزیابی شود تا به روشنی مشخص شود کدام مناطق نیازمند کنترل و اعلام خطراند. در صورتی که برای نصب سیستم اعلام حریق به بیش از یک محل خاص برای کنترل و مدیریت وظایف کنترل پنل سیستم نیاز باشد، باید هنگام برنامه‌ ریزی برای نصب سیستم اعلام حریق مورد نظر، پیش‎نیازهای لازم برای تهیه و نصب پنل تکرار کننده را نیز در نظر بگیرید.

برای نصب پنل تکرار کننده باید با دقت، محل نصب سیستم اعلام حریق بررسی و ارزیابی شود. تا به روشنی مشخص شود کدام مناطق نیازمند کنترل و اعلام خطراند.

مکان‎های عمومی، مانند رستوران‎ها، هتل‌ ها و لابی ساختمان‎های پر جمعیت از دیگر فضاهایی محسوب می شوند. که یا به دلیل نصب کنترل پنل در محلی به دور از دسترس عموم و یا به خاطر امکان صدمه دیدن کنترل پنل، به نصب پنل ریپیتر نیاز دارند.

متناسب با نوع و برند کنترل پنل انتخابی، امکان اتصال چندین عدد تکرار کنننده به سیستم اعلام حریق وجود دارد و فرقی نمی کند از کنترل پنل اعلام حریق متعارف استفاده شده باشد یا اینکه در محل، کنترل پنل اعلام حریق آدرس‌ پذیر نصب باشد، در هر صورت امکان نصب تکرار کننده برای هر کدام از این کنترل پنل‌ها وجود خواهد داشت.

سخن پایانی

یکی از بهترین راه‎ها برای انتخاب پنل تکرار کننده مناسب، گرفتن مشاوره از تأمین کننده یا تولید کننده تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی است. عموما تولیدکنندگان و تأمین کنندگان با تجربه، کارشناسانی را در جمع خود دارند. تا در این زمینه مشاوره‌ های لازم را در اختیار خریداران قرار دهند.

سامانه تخصصی کیوپیکت به عنوان اولین بازار تخصصی تجهیزات ایمنی، آتش‌نشانی و صنایع سبک و سنگین، امکان انتخاب انواع مختلف پنل‌ های تکرار کننده (ریپیتر) را از میان پیشنهادهای قیمتی متنوع چندین تأمین‌ کننده یا تولیدکننده  فراهم می کند تا از این طریق علاوه بر امکان مقایسه مشخصات فنی و قیمت‌ های اعلامی، در کمترین زمان و با صرف کم‎ترین هزینه ممکن، خرید مورد نظر انجام شود.

نوار جست‌وجوی وبسایت کیوپیکت، فرصتی است تا در میان متنوع ترین بازار تجهیزات ایمنی و صنعتی کشور، نام و برند هر کدام از قسمت‌ های سیستم اعلام حریقی که مورد نیاز است را جست‌ و جو نمود تا از این طریق تمام محصولات عرضه شده در بازار در این حوزه‌ ی خاص را مشاهده کرد.

ثبت نام در سامانه تخصصی کیوپیکت بسیار ساده است و در کم‎تر از چند دقیقه انجام خواهد شد، در این سامانه امکان استعلام قیمت از تمام محصولات وجود دارد و کلیه‌ ی خدمات سامانه برای خریداران به صورت رایگان ارائه می شود.  

پست های اخیر
پیشنهاد میکنم بخوانید
دیدگاه
دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشترک گذاری